Byttehelgen har en fantastisk trippeleffekt

SMART for kjøper som gjør et kupp
SMART for selger som tjener penger
SMART for klubben som også tjener penger


Utstyret er brukt men skigleden er helt ny

Det er flott om folk kan få mest mulig igjen for pengene sine i hverdagen. Derfor ønsker vi å skape en god arena for kjøp og salg av brukt utstyr. Ved at Skiforbundet, idrettsklubber og SpareBank 1 samarbeider om Byttehelgen, får flere råd til å gå på ski og klubbene får bedre økonomi og kan rekruttere nye medlemmer. I tillegg er gjenbruk bra for den enkeltes hverdagsøkonomi. En vinn-vinn- vinn situasjon rett og slett.

Byttehelgen er Norges største dugnad for brukt skiutstyr. Vi har samlet en oversikt over klubber og steder hvor det arrangeres byttehelger. Finn en klubb i nærheten av der du bor for å levere inn brukt utstyr eller for å gjøre et kupp!

Finn nærmeste Byttehelg


Norges største dugnad for ny skiglede


Vi heier på brukt!

«En bra ting med brukt utstyr er at du lærer å holde ting ved like og i orden»

Finn Hågen Krogh

Vi heier på brukt!

«Alt brukt har jo vært nytt - for bare litt siden»

Martin Jonsrud Sundby

Vi heier på brukt!

«Jeg har alltid arvet ski fra min eldre bror»

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Vi heier på brukt!

«Det e jo den som står på skia som vinn – utstyret kan jo itj gå tå seg sjøl!»

Niklas Dyrhaug

Hvordan kjøpe eller selge brukt utstyr?

Før Byttehelgen: Finn frem utstyr du ønsker å selge eller donere. Du kan evt. foreslå en minimumspris, som klubben forholder seg til. Finn ut hvor og når du kan levere utstyret til nærmeste klubb som arrangerer. Mange klubber har innlevering 10.11 og 11.11 (fredag og tidlig lørdag innen arrangementet åpner dørene). Hvis du ønsker å stille opp for din lokale skiklubb som frivillig, kontakt lagets kontaktperson. Du kan også hjelpe klubben med å dele informasjon om Byttehelgen i sosiale medier.

Under Byttehelgen: Finn ut hvor og når Byttehelgen arrangeres. Ta med familie og venner for å gjøre et kupp. Bli gjerne med som ildsjel og hjelp til med praktiske ting.

Etter Byttehelgen: Utstyr som ikke ble solgt under Byttehelgen kan kanskje doneres til klubber med utlånsenhet/BUA, lokale skoler som ønsker utstyr, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen eller lignende? Det bestemmer du selv. Klubben overfører penger til deg via Vipps for solgt utstyr.

 


Har du spørsmål om Byttehelgen?

Ønsker du å kjøpe, selge eller være med som frivillig for å arrangere en Byttehelg i ditt nærmiljø kan du ta kontakt med din lokale SpareBank 1 eller sende epost til byttehelgen@sparebank1.no.

Du kan også ta kontakt med kontaktperson for idrettslagene som arrangerer byttehelg. Du finner navn på klubber og hvor i Norge det arrangeres Byttehelg her.

Oversikt over klubber som er med